Vind over sveden: Sådan fjerner du effektivt svedpletter på tøjet

Det er altid svært at beslutte sig for, hvad man skal have på i træningscenteret. Det skal være rart at have på, men heller ikke se fjollet ud, og samtidig vil du heller ikke risikere at ødelægge noget lækkert tøj med svedpletter. Over tid kan disse pletter nemlig blive mørkere, og du overvejer måske at smide dit træningstøj ud, men med hjælp fra Vanish kan du slippe for bekymringerne over tøjvalget. Denne vejledning viser dig, hvordan du fjerner svedpletter, og hvordan du forebygger dem.

Svedpletter på hvidt tøj

Pletter har en tendens til at være mere synlige på hvidt tøj end på andre farver. For at fjerne pletterne skal du lægge tøjet i blød med Vanish Oxi Action Crystal White i op til seks timer, afhængigt af hvor hårdfør pletten er. Efter en grundig iblødsætning vasker du tøjet normalt i maskinen med en skefuld Vanish, og pletten er væk.

Husk aldrig at bruge blegemiddel til at fjerne svedpletter på hvide t-shirts og overdele, da kemikalierne i blegemidlet gør svedpletter mere synlige og endnu sværere at fjerne.

Svedpletter på kulørt tøj

På samme måde som med hvidt tøj lægger du først tøjet i blød og vasker det derefter som normalt. Læg tøjet i blød i vand blandet med Vanish Oxi Action i en times tid. Vask det herefter helt almindeligt i maskinen med en skefuld Vanish Oxi Action, og pletten er væk.

Sådan forebygger du pletter

Hvis du er træt af svedpletter, er der en måde, du kan forebygge dem på. Påfør først og fremmest deodorant i et tyndt lag og lad den tørre i mindst 30 sekunder, før du tager overdelen på.

Sørg for at klæde dig efter omstændighederne. Sved opstår, når kroppen bliver overophedet, og det kan være, fordi du har for meget eller for varmt tøj på, når du træner. Husk, at uanset vejret udenfor bliver din krop hurtigt varm, når du begynder at træne. Det kan blive meget værre, hvis du er dehydreret, så husk at drikke rigeligt med vand.

Det var den nemme vejledning i at bekæmpe svedpletterne. Du ved nu, hvordan du både forebygger og fjerner dem fra dit hvide og kulørte tøj, så du kan nyde fordelene ved en aktiv livsstil.