Vælg økologisk: En vejledning i at fjerne økologiske pletter

I en verden med fokus på sundhed, hvor den økologiske bevægelse vokser sig stærkere dag for dag, er det vigtigt at sikre, at man får nok frugt og grøntsager. Disse økologiske fødevarer er produceret så naturligt og etisk korrekt som muligt for at fylde dem med sunde vitaminer, mineraler og god smag. Desværre er de også sprængfyldt med de partikler, som kan give pletter, hvilket kan betyde en katastrofe, når du vælter en skål med økologisk mad!

 

Hvad mener vi med "økologiske pletter"?
Det, vi mener med "økologiske pletter", er, at de stammer fra økologiske fødevarer. Alle fødevarer er per definition økologiske, da de er kulstofbaserede og opbygget af celler, som skal nedbrydes, hvilket gør dem meget svære at fjerne.

Disse typer af materialer reagerer ikke på samme måde på tøj som f.eks. make-up eller motorolie. De sætter sig fast på en anden måde og består af andre kemiske komponenter, som skal nedbrydes for at fjerne pletten.

Når vi bruger udtrykket "økologiske fødevarer", henviser vi til fødevarer, som er specielt dyrket eller fremstillet til at indeholde meget højere niveauer af naturlig smag og friskhed i stedet for konserveringsmidler og smagsstoffer. Disse råmaterialer er det, der forårsager de klart mest besværlige pletter, hvilket gør disse sunde alternativer til en stor trussel for tøjet.

Løsningen
Hvis du opdager en plet på dit tøj, er du nødt til at skylle den hurtigst muligt. Hvis pletten er helt ny, vil du måske kunne skylle den ud med koldt vand, så den ikke sætter sig fast. Hvis pletten derimod er indtørret, eller der stadig er en plet efter, at du har skyllet med vand, kan du starte med at duppe pletten med et fugtigt stykke køkkenrulle, viskestykke eller en klud. Som med alle pletter skal du forsøge at trække den ud af tøjet i stedet for at gnide og trykke den længere ind i stoffet. Dette vil kun gøre pletten meget sværere at fjerne.

Hvis du har fulgt denne vejledning, og pletten stadig er der, kan du forbehandle den med en opløsning af Vanish Gold Oxi Action og vand. Dette gør du ved at lave en pasta af Vanish og vand, arbejde det ind i pletten og lade det virke. Efter ca. ti minutter kan du lægge tøjet i blød i en opløsning af koldt vand og en skefuld Vanish Gold Oxi Action i højst time. Hvidt tøj kan ligge lidt længere. Vanish nedbryder enzymerne og stivelse, som udgør plettens celler, og løfter hurtigt pletten ud af stoffet. Tag tøjet op og vask det med en skefuld Vanish. Denne tretrinsproces sikrer, at pletten forsvinder helt.