Sorte pletter

Sort er en nuance, der ses øjeblikkeligt på tøj, som ikke er sort eller meget mørkt. En rød cardigan, en hvid skjorte eller et par blå jeans vil straks tiltrække blikke, hvis de har en sort plet, så det er vigtigt at gøre noget ved disse pletter hurtigt, før de sætter sig fast!

 

Oliepletter
Her taler vi ikke om olivenolie, men om sorte pletter opstået ved olieskift på en bil eller andre former for motorer. Vi har alle set mekanikerens overalls og mængden af snavs, der kan hobe sig op over tid, men dit tøj behøver ikke at lide samme skæbne, når bare du har Vanish.

Skulle du være så uheldig at få en olieplet på tøjet, skal du straks gå i gang med at behandle pletten med varmt vand for at få så meget af olien væk som muligt.

Hvis dette ikke er muligt, så skrab så meget fedt eller olie ud af stoffet som muligt med en ske eller anden kantet genstand, men pas på ikke at tvære pletten rundt på stoffet. Derefter duppes den resterende fedtplet med en fugtig klud eller køkkenrulle, indtil der ikke kommer mere ud af pletten. Når du kommer hjem, lægger du det plettede tøj i blød i en Vanish-opløsning, som beskrevet herunder:

 1. Bland 33 ml Vanish Oxi Action Gel med 4 liter varmt vand.
 2. Læg derefter tøjet i blød i højst 1 time for kulørt tøj og højst 6 timer for hvidt tøj.
 3. Vask herefter tøjet: Placér en beholder med 33 ml gel i vaskemaskinen sammen med dit normale vaskemiddel. Start maskinen og vent til den er helt færdig.

Mascarapletter
Mascara er en meget almindelig plet, der dukker op på ærmer eller bluser på grund af et øjebliks uopmærksomhed eller et klodset svirp med håndleddet - og som regel på de mest uheldige tidspunkter! Heldigvis er mascara let at fjerne, hvis du bare følger disse tips:

 1. Fjern så meget mascara du kan med en sløv kniv eller lignende.
 2. Dup pletten med koldt vand og pas på ikke at tvære pletten ned i stoffet.
 3. Bland en skefuld Vanish Gold Oxi Action Pulver med fire liter varmt vand.
 4. Læg tøjet i blød i højst 1 time for kulørt tøj og højst 6 timer for hvidt tøj.
 5. Vask herefter som normalt med en skefuld Vanihs Gold, og pletten forsvinder.

Blækpletter
Enhver, der nogensinde er blevet udsat for blækklatter på tøjet, ved, hvor svære de kan være at fjerne - men ikke med Vanish! Den bedste måde at fjerne pletterne på finder du herunder:

 1. Bland en 1/4 skefuld Vanish Gold Oxi Action Pulver med 3/4 skefuld vand.
 2. Smør pastaen ud på pletten og lad den virke i højst 1 time.
 3. Vask som sædvanligt med en skefuld Vanish i maskinen.

Sådan, nu skulle dit tøj gerne være så godt som nyt og helt blækfrit!

 

Generelt gælder det for alle disse typer af pletter, at jo længere tid du venter med at behandle dem, jo sværere bliver de at fjerne.