Småt tøj, store pletter

"Ud af munden på børn…" kommer absolut alt, hvad du kommer i dem. Det må være vidunderligt at se verden igennem et barns øjne; haven er en regnskov, som skal udforskes, sofaen er et bjerg, der skal bestiges, og en skål med mad er en beklædningsgenstand, som skal prøves. Dette ville ikke være helt så slemt, hvis det ikke var fordi, babymad øjeblikkeligt klæber sig fast på stoffet! Men fortvivl ikke, der er ingen grund til at smide tøj væk eller ty til de populære nudistmåltider. Med Vanish er det let at fjerne pletter. Vi har sammensat denne vejledning for at forklare, hvorfor disse pletter er så svære at fjerne og lette at klare med Vanish.

Babymad er ofte fremstillet af meget simple ingredienser og pureret for at sikre, at de let bliver fordøjet. Dette betyder dog, at alle disse fantastiske moste grøntsager også fungerer som stærke farvestoffer, som klæber sig fast på fibrene i dit eller dit barns tøj - normalt også i de samme få kedelige farver.

Orange
Græskar, søde kartofler og selvfølgelig gulerødder har alle et højt indhold af betakarotin - et proto-vitamin som kan omdannes til A-vitamin i kroppen. Det er også dette stof, som giver dem de stærke farver og virker som et meget effektivt farvestof.

Grøn
Ærter, spinat og broccoli får alle deres intense grønne farve fra et højt klorofylindhold. Klorofyl er det stof, som gør, at planten kan omdanne sukker og vand til energi gennem sollyset. Selvom det ofte diskuteres, om det har en effekt på mennesker, er en sikker bivirkning dog, at det gør de ellers næringsrige grøntsager til potentielt selvlysende grønne pletter.

Lilla
Solbær og rødbeder er begge gode kilder til vitaminer og mineraler, men de bruges også i industrien til at producere farvestof og blæk. Som forventet kan disse farvestoffer være meget svære at fjerne fra tøjet, da de sætter sig godt fast på naturlige fibre.

Grunden til, at Vanish virker så godt sammenlignet med almindeligt vaskemiddel er, at det indeholder enzymer og biologiske stoffer, som nedbryder den stivelse og de proteiner, som disse farvestoffer er sammensat af. Det betyder, at uanset om dit barn spiser maden eller tager den på, ser tøjet altid nyt og rent ud.

Sådan fjerner du disse pletter:
Den kritiske faktor ved disse pletter er, som med de fleste pletter, tiden. Jo hurtigere du kommer i gang, jo nemmere vil det være at fjerne dem. Først skal du skylle tøjet under varmt vand med vrangen ud for at vaske eventuelle madrester ud, uden at tvinge dem længere ind i stoffet. Dernæst skal du bruge en skefuld Vanish Oxi Action, som du blander med varmt vand til en pasta, som du kan arbejde ind i pletten. Husk også at gøre dette på vrangen, så Vanish kan virke fra begge sider. Når du har gjort dette, skal du vaske tøjet og tilsætte en skefuld Vanish. Så har pletterne ikke en change.