Skab en vane

Uanset tidspunktet på året er der aldrig et bedre tidspunkt at starte en god vane på end i dag. Når det kommer til motion, vil din krop takke dig for en forbedret kondition, og du kan endda få et par venner undervejs.

 

Skab en vane
Det er almindeligt kendt, at det kan tage op til 2-8 måneder, før en ny vane bliver en naturlig del af din rutine. Meget afhænger af din motivation, men det er den disciplin, der ligger i at gøre en ny ting hver dag, der skaber vanen.

Vores bedste råd er at starte i det små. Måske bare 5 minutter om dagen. Nogle satser alt fra starten, men denne fremgangsmåde kan få dig til at brænde ud med trætte muskler og tab af viljestyrke. Det er bedre at begynde langsomt; bare det at møde op i fitnesscenteret, også selvom du ikke så meget som rører maskinerne, kan hjælpe dig med at få gode rutiner, som udvikler sig med tiden.

Find tiden
At få en ny hobby kan være tidskrævende i starten. Hvis du i forvejen har en travl hverdag, kan det især være svært at afse tid til motion. Det bedste, du kan gøre, er at finde et tidspunkt, der passer dig og reservere tiden til din nye vane. Frokostpausen eller timen før aftensmaden kan være det bedste tidspunkt at prøve noget nyt, med mindre du er et A-menneske. Selvfølgelig er det en balance, så undgå at sætte barren for højt. At forenkle dit liv, inden du tilføjer komplikationer, kan være en kilde til energi. Brug derfor mindre tid på uproduktive opgaver, hvis du kan. Hvis du afsætter tid hver dag eller hver anden dag, vil det hjælpe dig med at etablere en rutine. En gåtur efter frokosten er meget lettere at huske end blot en gåtur på et eller andet tidspunkt.

Træning
Fordi motion ofte kan være ganske anstrengende, kan det være en god idé at begynde i weekenden. Hvad med tidligt lørdag eller søndag morgen, eller måske en hurtig spurt i frokostpausen. Dette vil også give dig mere tid til at restituere og bedre tid til at indarbejde den nye vane. Hvad du gør, er ikke så vigtigt, bare det er sjovt! Svømning, løb og cykling er populære former for motion, men du kan også prøve nogle spændende nye former såsom yoga, aerobic eller spinning. Det kan være der er flere hold, du kan melde dig til i weekenden. Motionscentre her generelt mest travlt på lørdage og søndage. Nybegynderhold er altid et godt alternativ at start med.

Svedpletter
Når du er kommet godt i gang med træningen, vil du hurtigt opdage, at dit svedige tøj hober sig op. For nogle vil alt det ekstra vasketøj være et problem, men heldigvis er det nemt at fjerne svedpletterne med Vanish.

For at fjerne svedpletter skal du bare følge disse enkle trin:

  1. Bland Vanish Gold Oxi Action Gel i fire liter varmt vand og læg tøjet i blød. Brug ca. 33 ml. Vanish.
  2. Lad kulørt tøj ligge i op til en time og hvidt tøj i op til 6 timer.
  3. Kom til sidst 33 ml gel i vaskemaskinen, og vask tøjet som normalt.

Så er der én ting mindre at tage sig af! Med Vanish kan du starte en ny, god vane i dag!