Sådan holder du dine frakker og jakker pletfri

En frakke eller jakke kan tiltrække mange genstridige pletter lige fra mudder til kaffe. Det kan være svært at vide, hvor man skal begynde med at fjerne pletter. Denne vejledning viser dig, hvordan du kan fjerne disse grimme mærker uden at skade tøjet, så dit vinterovertøj ikke ender op bagerst i skabet. Uanset om pletten er ny eller flere dage gammel, har vi løsningen til, hvordan du fjerner den.

Jord og mudder
Inden du begynder at fjerne mudder- eller jordpletter, er du nødt til at lade dem tørre. Hvis du prøver at fjerne dem, mens de stadig er våde, kan du ende med at sprede pletten og gøre den meget større. Når først pletten er tørret, kan du skrabe større klumper af, så du får en glat overflade at arbejde med. Bland Vanish Oxi Action med vand og kom rigeligt på pletten. Når du ser en forbedring, skal du skylle pletten under rindende varmt vand, mens du skrubber.

Hvis pletten stadig er der, skal du lægge stoffet i blød i varmt vand i op til en time og tilsætte mere Vanish, hvis det er nødvendigt. Dette vil fjerne alle rester af mudder eller jord, som stadig sidder på jakken. Når stoffet har ligget i blød længe nok (og kun hvis jakken kan maskinvaskes), skal du vaske den i maskinen med en skefuld Vanish for at sikre, at alle spor af pletten er væk.

Kaffepletter
Der ligger en overraskende stor mængde forskning bag forklaringen på, hvorfor kaffepletter er så svære at få af. Grunden er, at kaffepartikler klumper sig sammen i runde konstellationer, hvilket betyder, at væsken fordamper meget hurtigt og jævnt fra ydersiden og efterlader de koncentrerede partikler i midten på tøjets fibre.

Hvis du får et stænk kaffe på din jakke, skal du skylle pletten med koldt vand hurtigst muligt. Når du er kommet hjem (hvis du har været ude), skal du gnide Vanish Gold Oxi Action ind i pletten og lade det virke. Hvis jakken kan maskinvaskes, skal du vaske den med vaskemiddel og en skefuld Vanish for at fjerne den sidste rest af pletten Hvis ikke, skal du skylle pletten godt med koldt vand, indtil du kan gnubbe området, uden at det skummer mere.

Det var det. En vejledning i nogle af de mest almindelig pletter på jakker Nu ved du, hvordan du fjerner kaffe- og mudderpletter uden at skulle bekymre dig mere om det.