Pyjamasparty - En overlevelsesguide til forældre

Uanset om du elsker eller hader det, så elsker børn et pyjamasparty, og de er blevet utroligt populære i de seneste år. Et pyjamasparty er, når man inviterer venner til overnatning, måske i forbindelse med en fødselsdag, for at markere en særlige begivenhed, eller nogle gange bare fordi, at børnene plager os dagligt, indtil vi giver efter.

 

Idéen med et pyjamasparty er at have det så sjovt som muligt og, trods navnet handler om at få så lidt søvn som muligt. Film, lommelygter, spil, tegneserier og mad til den planlagte fest er vigtige elementer. På trods af det pres, som dine børn lægger på dig, er det vigtigt at huske, at festen hurtigt kan komme ud af kontrol, og hvis du ikke passer på, kan huset hurtigt komme til at ligne en krigszone. Det er dit hus, og det er dig, der bestemmer, og hvis alle skal have det sjovt, er det dig, der fastsætter reglerne, og børnene der følger dem.

Regler for et vellykket pyjamasparty:
Få dit barn til at gøre værelset klar på forhånd. Sørg for at du har nok madrasser, soveposer og puder og få ellers gæsterne til at tage det med.

Prøv at få lidt struktur på aftenen. Planen kan f.eks. være aftensmad efterfulgt af en halv times leg, klargøring til at gå i seng, en film ved sengetid og derefter måske en kop varm chokolade - og så i seng.

Lad ikke dine små gæster spise for meget sukker, da det vil få energiniveauet til at gå gennem taget, hvilket igen vil gøre det svært at få dem til at sove. Planlæg et måltid, som du ved børn elsker, og som vil gøre dem mætte. Så har de kun plads til en lille smule slik, men vil stadig føle, at de har haft det sjovt.

Børn elsker at fortælle historier om, at de først faldt i søvn kl. tre om natten, eller virkelige røverhistorier, om at de slet ikke fik sovet. Derfor er det vigtigt at fastsætte et tidspunkt, hvor lyset bliver slukket, og holde fast i det. Løjerne slutter ikke af den grund, og de vil fortsætte med at hviske og fnise. Giv dem højst 1 time til at fnise under dynerne med deres lommelygter og giv dem så den første advarsel. Ti minutter senere kommer anden advarsel. Hvis de stadig snakker en halv time senere, tænder du lyset og truer med at sende dem alle sammen hjem. Herefter burde der blive stilhed, og de vil hurtigt falde i søvn.

Lad lyset brænde i gangen. Det gør det lettere for dine gæster at finde toilettet om natten, hvis der skulle være behov for det, og det vil forhindre eventuelle uheld. Det kan også være en hjælp for dem, som måske er lidt bange i et fremmed hus eller måske har lidt hjemve.

Forbered dig på en tidlig start næste morgen. Børn er programmeret til at vågne tidligt, når de sover ude, og de er oppe i gear i løbet af ingen tid for ikke at gå glip af noget sjovt. Sørg for at have planlagt morgenmaden i forvejen. Børn er sultne, når de vågner, så toast eller pandekager giver dem en god start på dagen. Hvis solen skinner, kan du sende dem ud i haven for at lege.

Sørg for at have Vanish i skabet! Der kan opstå pletter i løbet af et pyjamasparty lige fra chokolade på nattøjet til pizza på gulvtæppet. Men fortvivl ikke, for Vanish, Danmarks foretrukne pletfjerningsekspert, har produkter i sit sortiment til næsten enhver tænkelig plet. Med Vanish i skabet behøver du ikke længere bekymre dig om pletter og snavs, der ødelægger tøj og tæpper, men kan i stedet bruge tiden på at arrangere dit pyjamasparty og forhåbentligt også nyde det selv.