Pletfjerning: Sådan får du græs og mudder af dit sportstøj

Der findes ikke noget bedre end at træde ind på en mark en dugvåd weekendmorgen klar til at deltage i en konkurrence. Selvom det måske øser ned, og mudderet går til angreb på dine sko, ænser du det ikke i kampens hede ej heller de pletter, som følger med.

 

Glæden ved idræt og en aktiv livsstil stopper hurtigt, når tøjet skal vaskes bagefter. Der er to skurke, som især gør det besværligt at vaske sportstøj - det er mudder- og græspletter.

Mudderpletter
Det første du skal huske, inden du begynder at fjerne mudderpletter, er at lade dem tørre først. Hvis du prøver at skrabe de største klumper af, mens mudderet stadig er fugtigt, vil du ofte komme til at sprede pletten yderligere. Vent derfor til mudderet er helt tørret, så du nemmere kan fjerne klumperne og kun sidde tilbage med pletten. Når dette er gjort, blander du et pletfjerningsmiddel såsom Vanish Gold Oxi Action med vand og kommer rigeligt på pletten. Læg tøjet i blød i varmt vand i højst 1 time, da dette vil begynde at virke sammen med Vanish og fjerne alle rester af mudder og jord, som sidder fast i fibrene.

Når tøjet har ligget i blød længe nok, vasker du det i maskinen med en skefuld Vanish for at sikre dig, at alle spor af mudder er væk.

Græspletter
I modsætning til mudderpletter bør græspletter behandles så hurtigt som muligt. Det beste er først at skylle med koldt vand - fra indersiden af stoffet - for at forhindre, at pletten sætter sig bedre fast. Når området er fugtigt nok, er du klar til at gå i krig med selve pletten.

For at opnå det bedste resultat arbejder du Vanish-pletfjerneren ind i græspletten og lader den virke i højst 6 timer i henhold til vaskeanvisningen. Brug et specialprodukt såsom Vanish Gold Oxi Action til hvidt tøj. Når tiden er gået, vasker du tøjet med en skefuld Vanish for at sikre, at pletten forsvinder helt.

Følg denne enkle vejledning fra Vanish og lad ikke bekymringer over pletter gå ud over dine præstationer.