Pasta

Pasta - hovedbestanddelen i den italienske madkultur og en hyppig gæst på bordet rundt omkring i verden. Historien om pasta menes at tage sin begyndelse i år 1154 på Sicilien, og i dag bruges pasta i et utal af forskellige retter. Fra den mest enkle spaghetti bolognese til lasagne, pasta carbonara og endda Mac'n'cheese. Pasta er et hyppigt kulhydrat på mange middagsborde. Pasta er dog også kendt for det griseri, det kan skabe. Lange spaghettier kan falde fra tallerkenen eller kan få tomatsaucen til at flyve, når de suges op. For hvert stykke der glider af din gaffel eller ned på dit skød, er der risiko for pletter.

 

Forskellige slags pasta
Der findes flere tusinde forskellige slags former for pastaform og sædvanligvis stammer de fra forskellige regioner i Italien. De typiske former omfatter penne, rotini og spaghetti, men der er også mindre kendte slags såsom gigli, lumaconi and garganelli. Pasta kan formes i hånden, men der findes også særlige redskaber til at frembringe mere indviklede variationer, som du for eksempel ser på pasta som conchiglie. For at lave pasta derhjemme skal du faktisk kun bruge æg, mel og lidt knofedt (som kan forenkles med en pastamaskine). Søg på internettet efter gode opskrifter til at lave pasta og prøve det derhjemme for sjov, det er meget nemmere end du tror! Det er selvfølgelig også nemt at købe pasta, og i mange tilfælde er tørret pasta det mest almindelige valg. Der er ofte ikke den store forskel i udformning, selvom nogle er mere egnet til at holde på pastasaucen, såsom pasta-penne (som faktisk er inspireret af spidsen på gammeldags skrivepenne!)

Tilberedning
Selvom vores smag for pasta kommer fra Middelhavet, kan man ikke sige det samme om vores tilberedning. Én måde at tilberede en pastaret på er at lade saucen koge videre, mens du dræner pastaen for vand. Herefter hælder du pastaen over i saucen og lader den koge videre i et minut. På den måde får pastaen mere smag, og det hele bliver bedre blandet sammen.

Sådan fjerner du pletter fra tomatsauce
Mens saucer og pasta godt kan blandes samme, bør det samme ikke ske for sauce og tøj. Tomatsauce er et velkendt problem, når det kommer til pletter på tøjet, og det kan endda også indeholde olivenolie alt efter typen af sauce. Men disse pletter kan fjernes ved at følge vores tips nedenfor.

Vend dit tøj på vrangen og skyl pletten med koldt vand fra hanen. Dette forhindrer, at pletten sætter sig.

Når du har adgang til en vaskemaskine, så brug Vanish Gold Oxi Action Pulver til at fjerne pletten. Det eneste du skal gøre er, at:

  1. Blande ¼ skefuld Vanish-pulver med varmt vand og røre godt rundt.
  2. Fordele opløsningen på pletten.
  3. Vente 5 minutter og bruge bunden af skeen til at gnide opløsningen forsigtigt ind i pletten.
  4. Skylle opløsningen af og vask tøjet i maskinen som normalt med en skefuld Vanish og dit almindelige vaskepulver.