Latte, cappuccino, mokka: Sådan kommer du kaffepletter til livs

Alle spilder kaffe engang imellem. Du støder ind i en kollega på jobbet med en latte i hånden, eller du spilder lidt, når du sidder med aftenens sidste koffeinfrie kop kaffe - det sker bare! Heldigvis vil disse kaffepletter ikke blive ved med at være der. Nedenfor har vi samlet en vejledning med de 5 mest almindelige kaffetyper, hvordan de resulterer i pletter på tøjet på forskellig måde, og hvordan du helt enkelt kan fjerne dem fra tøjet med Vanish.

 

Latte
En lækker blanding af espresso og mælk, den perfekte start på dagen. Med hensyn til pletter er denne drik relativt let at fjerne fra tøjet på grund af det høje mælkeindhold, hvis du kan skylle pletten så hurtigt som muligt.

Cappuccino
Cappuccino er kendt for sit skum, og selvom det meste af væsken gemmer sig under skummet, kan dette i sig selv efterlade pletter, især hvis der er strøet chokolade på toppen. Det er vigtigt ikke at gnide på kaffepletter, da det blot gør dem sværere at fjerne.

Macchiato
Denne kaffedrik indeholder hovedsageligt espresso og kun en lille smule mælk. Det gør det lidt sværere at fjerne pletten, som har en mørkere farve - men det er ikke noget, som Vanish ikke kan klare.

Mokka
Denne lækre chokoladedrik laves med espresso, mælk og som regel kakaopulver eller sirup. Kakaopulver indeholder olier, som gør pletten sværere at fjerne. Det er vigtigt at lægge pletten i blød eller forbehandle den inden vask. Den mest effektive metode til at fjerne olie- eller fedtpletter er en gelbaseret pletfjerner, så her kan Vanish Oxi Action Gel være den bedste løsning.

Espresso
På grund af det høje indhold af kaffepartikler kan espressokaffepletter være nogle af de værste. Selvom de er små, slår de hårdt. Dup straks på pletten for at tørre det meste af væsken op. Forbehandling er afgørende.

Sådan fjerner du kaffepletter
For at fjerne en kaffeplet på tøjet skal du straks lægge det i blød i koldt vand. Når tøjet er helt vådt, skal du gnubbe Vanish Oxi Action ind i pletten og lade det sidde i højst 5 minutter. Til sidst skal du vaske tøjet i koldt vand med vaskemiddel for at fjerne de sidste rester af pletter. Når tøjet er tørt, vil det være frit for pletter!