Kapløb med tiden: Pletfjerning i sidste sekund

Du er på vej ud af døren, og da du tager et sidste kig i spejlet, opdager du en vin-, mad- eller make-up-plet. Hvad gør du nu? Vanish kan hurtigt hjælpe dig! Læs vores tips nedenfor, så du kan mindske eller fjerne pletten uden for megen postyr!

 

Dup løs
Det vigtigste tip, vi kan give dig, er, at du sørger for ikke at smøre eller gnide pletten ind i tøjet. Du skal blot duppe på området og så løfte kluden væk. Denne teknik trækker pletten ud af stoffet og forhindrer den i at sprede sig. Husk dette tip, når du ser en plet, og sørg for, at du altid har en pakke lommetørklæder ved hånden - de kan bruges til andet end blot næsen!

Hvilken type plet er det?
Forskellige pletter kræver forskellige typer af behandling. Nogle pletter, som f.eks. blodpletter eller pletter fra tomatsauce, skal skylles i koldt vand for at nedbrydes, mens andre pletter, som f.eks. maling, kræver varmt vand. Pletter, som udvikler sig over tid, har brug for iblødsætning i Vanish Gold Oxi Action Pulver, mens en madplet kan fjernes med en opløsning direkte på plette. Husk at kigge i vores pletfjerningsvejledning, da alle pletter kræver lidt forskellige fremgangsmåder.

Brug Vanish
Se pletterne forsvinde på 30 sekunder med Vanish Gold. Det eneste du skal gøre er at opløse ¼ skefuld Vanish i ¾ vand, fordele opløsningen på pletten og forsigtigt arbejde opløsningen ind i stoffet med bunden af skeen. Lad det virke i op til fem minutter og skyl derefter med varmt vand. Dette burde fjerne pletten. Gentag processen, hvis nødvendigt.

Og tør!
Det er vigtigt at tørre tøjet hurtigt, efter du har behandlet det. En hårtørrer kan gøre underværker, men hvis du har god tid, så kan tørring over en radiator være meget mere effektivt. Giv pletten ca. 15 minutter til at tørre, og mens du venter, er det måske på tide med en velfortjent pause. Vi vil anbefale en kop te, men pas på ikke at spilde!