Forskellige typer af denim

Denim, særligt jeans, kan have mange former og størrelser, men også typer. For fashionistaer kommer dette måske ikke som en overraskelse men ved at prøve de forskellige slags, kan du udfordre din stil og få en ny forståelse for denim. Og så kan du have det sjovt samtidig. De forskellige typer af denim (stretch, vasket eller rå) har alle forskellige egenskaber og ikke mindst udseende. Herunder er en oversigt over de forskellige slags samt et par ting, du bør overveje med hensyn til pletfjerning.

 

Forskellige styles
Lige fra leggings til trompetbukser og endda smækbukser har denim været brugt i et utal af designs og er stadig en fast bestanddel i enhver garderobe. De er et ikonisk beklædningsstykke lige fra de enkle straight fit til boot cut og endda skinny fit. Du har sandsynligvis et par på lige nu!

Rå denim
Navnet "rå Denim" har noget at gøre med, hvordan stoffet er vasket. Rå denim er ikke blevet vasket efter farvning under fremstillingen. Det betyder, at farven vil falme med tiden, hvilket mange godt kan lide. Det sker typisk i områder med meget slid såsom knæene.

Vasket denim
De fleste denimtyper er "vasket". Det gør dem blødere og kan få dem til at se slidt ud allerede før brug. Det giver dem et "slidt" præg.

Selvage denim
'Selvage denim' er en unik form for denim. Det er fremstillet af ét stykke kontinuerligt krydsende garn; en ganske avanceret proces, der skaber et slidstærkt stykke stof.

Stretch denim
Stretch denim består af bomuld og elastan, en type syntetisk elastisk fiber, som giver dig en fin figur. Men jo mere elastisk stoffet er, jo hurtigere slides det.

 

Pletter på denim
Selvom der er mange forskellige slags denim, klarer Vanish de fleste pletter, som kan dukke op på tøjet (f.eks. fedtpletter eller kaffepletter). Det produkt, du skal bruge, afhænger som regel af, hvilken plettype du skal fjerne, men for de fleste pletter kan du trygt bruge Vanish Gold Oxi Action Pulver.

For at forbehandle denim blander du ¼ skefuld Vanish med ¾ skefuld vand. Kom opløsningen på hele pletten og brug derefter den særlige Vanish-ske, som følger med Vanish Gold Oxi Acion. Brug den til at gnide opløsningen godt ind i fibrene. Lad opløsningen sidde i maksimalt fem minutter, før du vasker den af.

Et generelt vaskeråd er at tilføje en skefuld Vanish hver gang du vasker for at opnå et fantastisk, pletfrit resultat!