Fordelene ved gulvtæpper og tæpper

Alle lande har deres egne måder at lægge gulve på. I varme lande finder man ofte flise- eller trægulve, mens man i lande med lavere temperaturer oftere bruger tæpper og måtter på gulvet. Hvorfor? Der må da helt sikkert være fordele ved det? Læs med og lær mere om tæpper i denne artikel. Måske vil der endda komme et tip eller to til at fjerne pletter på gulvtæpper undervejs.

 

En fryd for øjet
Et stort tæppe kan virkelig gøre forskellen i et lokale. Uanset om de er vævet, flettet eller broderet, er tæpper lavet for at være dekorative. Et tæppe med mange forskellige farver kan være med til at bringe lys og stemning ind i et rum. Et dekorativt tæppe kan komplementere dine møbler eller løbe med al opmærksomheden med en uventet farve.

Isolering
Hårde gulve er praktiske, særligt når det kommer til at fjerne pletter! De hjælper imidlertid ikke meget på isoleringen af rummet. Hvis du har et hårdt gulv, kan du bruge et tæppe til isolering. Dine tæer vil takke dig! De tætte fibre i tæppet holder på varmen om vinteren og holder temperaturen nede i løbet af sommeren. Derfor er tæpper så populære i koldere klimaer.

Lydisolering
På hårde gulve kan et tæppe absorbere lyden og mindske ekkoet. Har du nogensinde gået med hårde såler i et tomt lokale? Lyden kan mindskes ved at lægge et tæppe på gulvet. Det vil ikke kun give dig et blødere underlag, men folk i rummet under dig vil blive mindre forstyrret af larmen.

Varme fødder
Et sidste lille tip: hårde gulve er sjældent varme, med mindre der er gulvvarme! Et tæppe vil ikke alene holde dine fødder dejlig varme, du vil også værdsætte den blødhed, som et tæppe giver. Og hvis der er børn i huset, kan et gulvtæppe være meget mere sikkert, hvis de skulle falde. Med børn i huset kan det ikke undgås, at der spildes på tæpperne. Se vores tips til håndtering af sådanne pletter herunder.