Fedtpletter

Fedtpletter er den slags pletter, som kan have en lang levetid. Uden den rette behandling og en god pletfjerningsteknik, kan en fedtplet blive siddende på dit tøj uanset hvor mange gange, du vasker det - men der er ingen grund til at smide tøjet ud. Fedtpletter kan sagens fjernes, det er bare et spørgsmål om at vide, hvordan man gør. Læs vores tips til at fjerne fedtpletter. Du bliver måske inspireret til at fjerne andre slags pletter undervejs!

 

Vanish-metoden
En grundig iblødsætning med Vanish Oxi Action Gel kan gøre hele forskellen og få pletten til at forsvinde.

  1. For at fjerne fedtpletter blander du 33 ml gel med fire liter varmt vand.
  2. Lad tøjet ligge i blød i op til en time for kulørt tøj og op til seks timer for hvidt tøj.
  3. Vask herefter tøjet i vaskemaskinen med 33 ml Vanish-gel og dit almindelige vaskepulver.

Et par andre idéer
Husk på at indgroede fedtpletter er sværere at fjerne end pletter, som behandles med det samme. Vi anbefaler, at du dupper pletten med køkkenrulle eller et viskestykke. Dette fjerner det meste af pletten og forhindrer, at den spreder sig.

Vand kan ikke bruges til at fjerne fedt. Da fedt og olie er vandafvisende, kan de ikke nedbrydes med vand. Selvom spredningen af pletten kan standses ved at duppe den, vil den kun blive større og endnu mere synlig, hvis der bruges vand. Så hold tøjet væk fra vand, medmindre du skal lægge det i blød med Vanish.

Tips til at undgå pletter på tøjet
De fleste fedt- og oliepletter kan undgås, hvis du tager et forklæde på. I køkkenet et forklædet en vigtig beklædningsgenstand, et ekstra lag, som beskytter tøjet mod fedt og olie, som kan sprøjte op, når du steger æg eller blander en salat. Hvis du bruger briller, har du måske bemærket små fedtpletter fra stegningen. Forestil dig den samme ophobning på dit tøj og din hud. En god vask med sæbe (og Vanish til tøjet) fjerner alt dette, men det er stadig vigtigt at dække sig til for at forebygge pletterne.