De Mest Snavsende Familiemåltider

Det sker ikke ofte, at familien sidder sammen og spiser måltider nu om stunder. Måltider foran tv’et er måske endda normalen i de fleste hjem, men nogle gange er det rart at få passet noget familietid ind sammen med middagen. Hvis du går af vejen for at lave et måltid for dem du elsker, kan du være sikker på, at uanset hvilke pletter din mad måtte føre med sig, så vil Vanish altid være lige ved hånden til at hjælpe dig med at få dem væk igen.

Her er et par af de mest smagfulde, snavsende måltider, du kan lave for din familie.

Spaghetti med kødsovs

Det gør ingen forskel, om du laver det fra bunden, om du bruger et glas med pastasauce eller en dåse flåede tomater. Kødsovs kan potentielt set skabe drama.

Uanset hvor lækkert det end måtte være, så undgår du med stor sikkerhed ikke tomatpletter – medmindre du hopper i en heldragt – hvad enten det så sker, når du rører entusiastisk i sovsen eller når du slubrer spaghettien.

Vanish-tip: Et forklæde er en god måde at undgå madpletter på, men hvis du har en tendens til at skabe et stort svineri ved bordet, kan du altid undgå spaghetti-stænk ved at reducere din slubren.

Supper og gryderetter

De er særligt populære i de koldere måneder, men kan svine lige så meget om alle andre retter på denne liste. Fra forsøget på at skabe den perfekte pureret konsistens til de potentielle stænk, fra når du hælder maden op – på hvilket som helt tidspunkt undervejs kan der komme en plet.

Vanish-tip: Langsomt og sikkert vil være den bedste måde at hælde suppen over i skålen på og at spise den på.

Fajitas:

Hvad enten du laver dem stærke og krydrede eller milde og søde, så er det ikke nogen overraskelse, at fajitaen kommer med på vores liste over de mest svinende retter, når der blot er en tynd tortilla imellem indholdet af din wrap og dine yndlingsbukser.

Mange vil sige, at ”det hele handler om, hvordan du folder den”, men det er ikke altid tilfældet. Hvis du godt kan lide godt med sauce eller fyld i din wrap, så er der en god chance for at du vil spilde mad på dig selv, imens du spiser den.

Selvom du forbereder dig ned til mindste detalje, så er der en chance for, at du bliver snavset, fordi olien kan sprøjte op på dit tøj, når du steger enten kødet eller grøntsøgerne. De er bare farligt lækre.

Vanish-tip: De fleste vil sige: ”Det hele handler om, hvordan du folder den”, så her får du den korrekte måde at folde og samle en fajita:

  • Varm din tortilla en lille smule. Det sikrer, at den ikke bliver for sprød og dermed sprækker.
  • Læg fyldet i midten af brødet og fold den ene side ind til midten.
  • Fold den modsatte side, så de to sider overlapper hinanden – det er her, du holder den, når du spiser den.
  • Tag for dig!

Karryretter

Nu vi taler om mild og stærk, så er en af de mest frygtede måltidspletter karry-pletterne. Gurkemejens og paprikaens farver er mest fremtrædende med den gul-orange farve, og den har det oftest med at finde det lyseste sted på dit tøj at lande på. Typisk!

Vanish-tip: Forebyggelse er et godt sted at starte, når det handler om at undgår karry-pletter. Prøv derfor at beskytte dit tøj med en serviet og hav en mere i baghånden, hvis der kommer stænk eller dryp.

Alt hvad der laves på grillen

Sommer og grill går hånd i hånd, men det samme gør grill og snavsende mad. Vi kan lige så godt indrømme det: Alt, der kan tilberedes på en grill, kan enten spises med fingrene eller også er det dækket til med sauce.

Det efterlader to muligheder for at få snavset tøj og klistrede fingre. Selvom det måtte smage godt, så ønsker ingen at få det på deres bukser eller ned ad deres T-shirt.

Vanish-tip: Hvis du er chefkokken, så tag et forklæde på til at beskytte dit tøj imod sydende saucer, som højst sandsynligt vil sprøjte, mens maden tilberedes – og hav rigeligt med servietter klar til dine gæster.

Som du kan se, så er der altid en risiko for, at dit tøj får pletter, når du laver mad eller endda når du spiser selv det simpleste måltid, men du burde være i sikkerhed, hvis du følger vores top tips.

Hvis det stadig lykkes dig at få pletter på tøjet, så besøg Vanish pletfjerner og få ryddet bekymringen og pletterne ad vejen, så du kan nyde dit måltid i fred med din familie.

Har du en plet, du vil af med, eller et Vanish-tip, du vil dele? Besøg Vanish Tipudveksling og del din viden om pletfjernelse eller find flere tips til, hvordan du tackler pletter. Bliv involveret her.