Bekæmp vinterdepressionen med en sund livsstil

Når dagene bliver kortere, og temperaturen falder, er det fristende bare at blive indendørs og trøstespise, men det gør det bare endnu sværere at holde humøret oppe. Her er vores bedste tips til at komme udenfor og trodse kulden, holde dig aktiv, spise en humørfremmende kost og fordrive vinterdepressionen.

 

En sund kost
Hold dig væk fra fede snacks og søde sager. Selvom de vil give dit et kortvarigt boost, vil du kun få det værre, når dit blodsukker igen falder. Hvis du vil have noget, der varmer, kan du starte dagen med havregrød, så du får mere energi over længere tid. Opbyg et lager af gode kulhydrater ved at lade frokosten eller aftensmaden bestå af brune ris eller fuldkornspasta med kød eller fisk, som har et højt proteinindhold.

Når du får mindre sollys, skal du sikre, at du får ekstra vitaminer ved at spise frisk frugt og grønne grøntsager. Spis masser af "supermad" som f.eks. broccoli, spinat, blåbær og æbler for at holde forkølelse og influenza for døren.

Det skønne friluftsliv
Motion er især vigtigt i den mørke tid. Brug ikke vejret som undskyldning for ikke at motionere. Tag i træningscenteret, hvis du vil undgå vind og vejr. Det gælder også resten af familien. Vær med og hep på børnene, hvis de spiller fodboldkamp på en isnende kold søndag morgen eller deltager i terrænløb.

Motion i fugtigt vejr giver ofte pletfjerningsudfordringer. Uanset om det er mudder fra fodboldbanen eller snavs fra en løbetur langs vejen, skal du blot tilsætte lidt Vanish Oxi Action Gel, når du vasker tøjet for at fjerne selv de mest genstridige pletter.

At leve i lyset
Der er ikke meget sollys i vintermånederne, hvilket er en af de hyppigste årsager til vinterdepression. Udnyt dagslyset så meget som muligt og sørg for, at alle gardiner/ persienner er trukket fra. Hvis solen skinner, eller det er en nogenlunde klar dag, skal du prøve at komme ud i den friske luft, helst når solen er på sit højeste. En kort gåtur på 20 minutter er nok til at få gang i dopaminen, serotoninen og endorfinerne, så du føler dig mere positiv.