Blod på farvet tøj

Sådan fjernes pletten

Blodpletter kan være nogle af de sværeste pletter at fjerne. Vanish har løsningen: til farvet tøj anvendes Vanish Gold Oxi Action Pulver. Til hvidt tøj anvendes Vanish Gold for Whites Pulver for et ekstra hvidt resultat.

Blod pa tojet - Kulort toj

 

xx

Vanish Oxi Action Powder 470g

Danmarks bedst sælgende pletfjerner*

Vanish Gold Oxi Action Pulver

Trin 1:

Tag en skefuld Vanish Gold Oxi Action Pulver

Trin 2:

Hæld pulveret direkte i vaskemaskinen med dit vasketøj eller i vaskeskuffen med dit vaskemiddel.

Trin 3:

Vask som sædvanligt.

Vigtigt:

Følg altid brugsanvisningen på Vanish-emballagen. Må ikke anvendes på uld, silke eller læder. Må ikke anvendes på behandlede overflader – f.eks. træ, metal etc.

Løste dette dit pletproblem?

Selvom du ikke har et Vanish pletfjerningsprodukt ved hånden, så skal du ikke bekymre dig. Vi kan stadig give dig nogle gode tips til, hvordan du fjerner blodpletter. Vi hjælper dig også med hvordan du fjerner blodpletter, selv efter de er tørret ind.

 • Hvid eddike – Hæl hvid eddike direkte på pletten, og gnub skånsomt før du vasker tøjet som du plejer.
 • Aspiriner – Bland 2 knuste aspiriner med vand for at lave en blanding. Læg pletten i blød i blandingen og skyld efter 30 minutter.
 • Salt – Opløs salt i koldt vand og gnub forsigtigt med en svamp, så blandingen opløser pletten. Du kan også anvende en saltopløsning, der normalt bruges til at rengøre kontaktlinser.
 • Bagepulver – Bland en del bagepulver med to dele koldt vand i en skål, for at lave en pasta, og dub herefter på blodpletten. Lad det sidde i en halv time og tør resterne af.
 • Mælk – Læg pletten i blød i mælk i nogle timer, før du skylder med koldt vand og vasker som du plejer.
 • Citron – Gnid en halv citron over pletten og drys bordsalt ovenpå på pletten. Lad det være i 10 minutter og dub herefter med en fugtig klud. Vask i vaskemaskinen som du plejer.

Vær opmærksom på at disse alternative metoder måske ikke kan bruges på alle typer stof og garanterer ikke resultater. Test altid på et lille stykke stof først. Vask i vaskemaskinen som du plejer efter behandling.

 

Skyld blodpletter med koldt vand

 • Fjern så meget blod som muligt med koldt, rent vand. Husk at komme vand på begge sider af stoffet.
 • Koldt vand er bedst til at fjerne blodpletter, fordi blodet nedbrydes og opløses. Varmt eller kogende vand vil bogstaveligt talt ”koge” blodet, og pletten vil blive sværere at fjerne.

 

Hvorfor du ikke skal bruge varmt vand, og hvad der gør blodet så svært at fjerne.

 • Da blodpletter er protein-baseret vil varmt vand binde blodet til tøjet og lave en plet. Det vil gøre pletten meget svær at fjerne. Der er ikke en nem måde at redde en sådan situation på, derfor skal man aldrig vaske sine blodpletter i varmt vand.

 

Hvad skal du gøre, hvis blodpletten allerede er tørret ind?

 1. Hvis pletten er tørret ind, er det bedst at prøve forsigtigt at skrabe blodresterne af med en ske eller sløv kniv.
 2. Påfør koldt vand direkte på bagsiden af pletten og skyld igennem. Dette løsner pletten. Husk at ikke bruge varmt vand, da det kan "koge" blodet og gøre pletten sværere at fjerne. Selvom blodet er tørret ind, kan blodet stadig koge under varme temperaturer.
 3. Brug Vanish Gold Oxi Action pulver, hvor du følger ovenstående trin eller Vanish-emballagens brugsanvisning.
 4. Endelig vask tøjet i vaskemaskinen ved lav temperaturindstilling.

 

Forebyggelse er bedre end at skulle rette op efter skaden er sket

 • Når du får en rift, er det normalt for sent at forhindre en plet. Men en af de vigtigste ting, du kan gøre, er at undgå lyst tøj, mens det heler, da ethvert stød eller rids kan rive op i såret igen.

 

 

 

Fandt du ikke den løsning du søgte?

Tips

Hvis du ikke har et Vanish-pletfjerningsprodukt ved hånden, så fortvivl ikke. Vi kan stadig give dig nogle nyttige tips til pletfjerning. Vanish kan også behandle pletter, selvom de er tørret ind.

Koldt vand er bedst mod blodpletter, da det nedbryder og opløser blodet. Varmt vand vil bogstaveligt talt "koge" blodet, og pletten bliver langt sværere at fjerne.

Fjern så meget blod som muligt med rent koldt vand. Husk at skylle fra begge sider af stoffet.

Undgå så vidt muligt at udtvære blodet. Dup pletten med en våd serviet.