Blod på hvidt tøj

Sådan fjernes pletten

Til hvidt tøj anvendes Vanish Gold for Whites Pulver for et ekstra hvidt resultat.

At få en blodplet på dit hvide tøj kan være meget irriterende, og du tænker nok, at det er et mareridt at vaske af, men det behøver ikke at være sådan! Uanset om det er friskt eller tørt blod, kan du her læse vores tips til hvordan du fjerner blod fra hvidt tøj:

 

Blod pa tojet – Hvidt toj

 

Vanish Gold for Whites Oxi Action Pulver

Vejledning:

Trin 1:

Tag en skefuld Vanish Gold for Whites Pulver

Trin 2:

Hæld pulveret direkte i vaskemaskinen med dit vasketøj eller i sæbeskuffen med dit vaskemiddel.

Trin 3:

Vask som du plejer.

Vigtigt:

Følg altid brugsanvisningen på Vanish-emballagen. Må ikke anvendes på uld, silke eller læder. Anvend det ikke på behandlede overflader – f.eks. træ, metal etc.

Løste dette dit pletproblem?

Andre måder at fjerne pletten:

Hvordan fjerner man friske blodpletter?

 • Hvis det er en frisk blodplet, så prøv at handle så hurtigt som muligt, da pletten så vil være lettere af fjerne.
 • Forsøg først at fjerne så meget blod som muligt med koldt, rent vand. Husk at påføre vandet på begge sider af stoffet.
 • Koldt vand er bedst til at fjerne blodpletter, fordi blodet nedbrydes og opløses. Varmt eller kogende vand vil bogstaveligt talt ”koge” blodet, og pletten vil blive sværere at fjerne.
 • Et andet alternativ, hvis du ikke har Vanish White Gold Oxi Action gel ved hånden, kan du lave en forbehandling med salt og opvaskemiddel. Bland to spiseskefulde salt og en spiseskefuld opvaskemiddel og lad det ligge i blød op til 30 minutter.
 • Shampoo er også et DIY-alternativ til forbehandling – hæld det ganske enkelt på pletten og lad det være i 15-30 minutter, før det skylles grundigt.

Alle de forslåede tips kan også anvendes på sengetøj og håndklæder.

Hvordan fjerner man tørre blodpletter?

 • Det er vigtigt at handle så hurtigt som muligt, fordi tørret blod fortsætter med at arbejde sig ind i stoffet, selv når det er tørt.
 • Prøv at skrabe så meget blod af, som du kan, ved at bruge en stump kniv eller en ske. Dette vil gøre pletten nemmere at behandle.
 • Skyl pletten igennem med koldt vand. Dette vil hjælpe med at løsne det tørre blod.Hvis du bruger varmt vand, vil pletten arbejde sig dybere ind i stoffet.
 • Vanish Gold for Whites Pulver kan anvendes til effektivt at fjerne pletten.
 • Før du vasker det plettede tøj, kan du ligge det i blød i Vanish Gold for Whites Pulver i op til 6 timer.
 • Hvis du ikke har Vanish ved hånden, kan du anvende hvid eddike. Læg et håndklæde eller en klud under pletten, og hæld derefter eddike ovenpå pletten. Vent 5-10 minutter, og skyl herefter med koldt vand.

Det kan være svært at forhindre blodpletter, men nu har du de rigtige værktøjer til rådighed for at sikre, at pletten ikke behøver at ødelægge dit tøj.

Fandt du ikke den løsning du søgte?

Tips

Hvis du ikke har et Vanish-pletfjerningsprodukt ved hånden, så fortvivl ikke. Vi kan stadig give dig nogle nyttige tips til pletfjerning. Vanish kan også behandle pletter, selvom de er tørret ind.

Koldt vand er bedst mod blodpletter, da det nedbryder og opløser blodet. Varmt vand vil bogstaveligt talt "koge" blodet, og pletten bliver langt sværere at fjerne.

Fjern så meget blod som muligt med rent koldt vand. Husk at skylle fra begge sider af stoffet.

Undgå så vidt muligt at udtvære blodet. Dup pletten med en våd serviet.

Populære artikler

Blodpletter opdager man ofte først, når de allerede er tørret ind i stoffet. Hvis du nogensinde har fået blod på tøjet, ved du, hvor svært det er at få af. Man tænker ofte, at snitsår, hudafskrabninger eller næseblod har ødelagt tøjet, men med Vanish Gold for Whites ved hånden kan du nemt fjerne pletterne.