Hold dit hvide tøj hvidt

Det er et trist øjeblik, når vi opdager, at vores yndlingstøj er blevet ubrugeligt - det kan føles som at miste en trofast ven. Uanset om det er stilmæssige eller sentimentale årsager (den bluse havde jeg på, da jeg mødte min kæreste - og min bedstemor har strikket den!) er der ikke længere nogen undskyldning for at have denne følelse.

Det, som oftest tager livet af dit gamle yndlingstøj, er pletter, eller at hvidt tøj pludselig ikke er så hvidt længere. Men du kan faktisk holde liv i yndlingstøjet med Vanish, så det forbliver som godt som nyt, strålende hvidt og pletfrit.

Hvide tekstiler

Hvidt tøj mister alt for ofte sin glans og bliver kedeligt. Det mister sin oprindelige hvide farve og bliver med tiden gråt. Det sker naturligt, når tøjet bruges og vaskes, men sådan behøver det ikke være. Det kræver ikke ret meget at holde dit hvide tøj hvidt.

Hvis du bruger vaskemaskine, er det vigtigt at rengøre den regelmæssigt. Med tiden kan der samle sig aflejringer i tromlen, og disse kan snige sig ind i dit hvide tøj og gøre det glansløst. Hvis din vaskemaskine ikke er ren, kan du næppe forvente, at den holder dit tøj rent! Det er en god ide at give den en god rengøring hver tredje måned. Derudover bør du vaske dit hvide tøj efter brug hver gang og tilsætte en skefuld Vanish Crystal White - også selvom det ser rent ud. Olien fra din hud kan samle sig i tøjet og med tiden give dit tøj et snavset udseende, som hænger ved selv efter vask.

Hvis du læser dette lidt for sent, så fortvivl ikke. Hvis du gerne vil gøre glansløst tøj hvidt og strålende igen, skal du bare lægge det i blød i vand blandet med Vanish Crystal White i op til seks timer. Herefter vasker du det som sædvanligt i maskinen med en skefuld Vanish Crystal White.

For at fjerne pletter skal du begynde med at forbehandle pletten med en opløsning af Vanish og lidt varmt vand. Husk herefter altid at vaske dit hvide tøj for sig i maskinen med en skefuld Vanish Crystal White for at holde det skinnende hvidt.

Sørg for altid at tjekke hvilken stoftype pletten har sat sig på, og derefter følge vores gode råd til at fjerne særlig vanskelige pletter på dit tøj. Nu er det på med det hvide tøj og pas på ikke at blænde nogen!