Grønne pletter

I disse moderne tider er det vigtigt at tænke grønt, men vi bør begrænse dette til miljøhensyn og ikke grønne pletter på kjolen eller børnenes skoletøj. Vi har sammensat en hurtig vejledning til, hvordan du fjerner grønne pletter på tøjet.

 

Oftest står der to skurke bag grønne pletter: græs og mad. Pletter med grønne pigmenter er oftest de sværeste at fjerne, fordi grøntsags- og græspletter indeholder organiske forbindelser, der går ind i tøjets fibre. Selvom disse genstridige pletter kan være svære at fjerne, er det vigtigt ikke at gå i panik. Først og fremmest skal du undgå at bruge rengøringsmidler, som indeholder ammoniak, er affedtende eller basiske, da de bare sætter sig fast i pletten. Der findes en meget simplere fremgangsmåde, som fjerner ethvert spor af mad eller græs uden at ødelægge tøjet.

Rengøringsprocessen
Hovedreglen er, at jo hurtigere du behandler pletten, desto lettere er den at fjerne. Hvis pletten er fra græs eller andet ikke-fedtholdigt materiale, er det bedst at skylle med koldt vand for at forhindre, at den arbejder sig længere ind i tøjet. Når området er fugtigt nok, kan du gå løs på selve pletten. Hvordan, det skal gøres, afhænger dog af hvilken farve, tøjet har:

Hvide tekstiler
For at opnå det flotteste resultat på hvidt tøj er den bedste løsning altid at bruge et specialprodukt som Vanish Oxi Action Crystal White. Massér produktet ind i græspletten og lad det virke i op til 6 timer. Derefter vasker du tøjet med en skefuld Vanish, hvorefter du kan beundre resultatet.

Farvede tekstiler
For at fjerne grønne pletter på kulørt tøj skal du følge en lignende fremgangsmåde som for hvidt tøj. Bland en opløsning af Vanish Oxi Action Pulver eller Gel og lidt varmt vand, massér det ind i den grønne plet og lad det virke i 15-20 minutter inden vask. Det er vigtigt aldrig at bruge blegemidler på kulørt tøj.

Dette er den enkle løsning til at fjerne pletter. Uanset om det er en rest fra middagen dagen før eller sidste søndags glidende tackling. Grønne pletter kan være særlig iøjnefaldende, men fortvivl ikke når du har Vanish i nærheden.